miércoles, 13 de febrero de 2019

Sobremesa de Entroido

Onte veu Emma, a nai de Ana de 5ºB, e fíxo freixós para toda a rapazada de 5º.



Trouxo unha freixoeira ou filloeira e foinos facendo mentres nos explicaba unha chea de cousas interesantes:

  • Ela segue a receita que aprendeu da súa avoa.
    • Para 4 litros de auga
    • 8 ovos
    • 250 g de fariña do país.
    • 225 de fariña branca.
    • Touciño para engraxar a filloeira ou a tixola.






  •  Contounos tamén que agora é màis doado pois temos cociñas modernas e non hai que estar tan pendente do lume como cando se facían no trespés queimando carozos de maínzo.
  • Tamén nos falou das variedades segundo a zona de Galicia ou dos diferentes países.
  • mentres facía os freixós falamos do Entroido, do pratosprincipal  desta festa e doutras sobremesas.
  • Ao final degustamos un delicioso freixó. Que ben arrrecendía todo o cole!












Aquí  cóntannolo todo!






No hay comentarios:

Publicar un comentario