Onte veu Emma, a nai de Ana de 5ºB, e fíxo freixós para toda a rapazada de 5º.
Trouxo unha freixoeira ou filloeira e foinos facendo mentres nos explicaba unha chea de cousas interesantes:
- Ela segue a receita que aprendeu da súa avoa.
- Para 4 litros de auga
- 8 ovos
- 250 g de fariña do país.
- 225 de fariña branca.
- Touciño para engraxar a filloeira ou a tixola.
- Contounos tamén que agora é màis doado pois temos cociñas modernas e non hai que estar tan pendente do lume como cando se facían no trespés queimando carozos de maínzo.
- Tamén nos falou das variedades segundo a zona de Galicia ou dos diferentes países.
- mentres facía os freixós falamos do Entroido, do pratosprincipal desta festa e doutras sobremesas.
- Ao final degustamos un delicioso freixó. Que ben arrrecendía todo o cole!
Aquí cóntannolo todo!
No hay comentarios:
Publicar un comentario